Eslöv tog sitt tredje raka SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Tredje raka SM-guldet.

Eslöv är svenska mästare efter enkel finalseger mot Halmstad.

Eslövs damer fick i dag ta på sig guldhattar. I den andra finalmatchen hemma i Blomsterbergshallen följde de upp sin 5–2-seger med att vinna ännu större. 5–1 mot Halmstad där Filippa Bergand fick möjligheten att avgöra.

Eslöv gick fram till 4–0 i matcher efter bland annat två vinster av 14-åriga egyptiska löftet Hana Godas seger mot landslagsspelaren Stina Källberg. Eslöv behövde bara vinna en singelmatch till för att bli mästare, Charlotte Carey reducerade till 4–1. Sedan skaffade sig Filippa Bergand fem matchbollar mot Erika Front – som räddade dem och två till.

Men på den åttonde slog Front sitt forehandslag nät ut, och med tårar i ögonen kunde Bergand guldkrama sina lagkamrater Nomin Baasan, Hana Goda och lagets etta Li Fen som missade finalen på grund av skada.

”Ville vinna för hennes skull”

– Det känns såklart jättebra. Det är det här som har varit målet hela säsongen. Vilket lag som helst blir drabbat om inte deras etta är med, men vår etta är den bästa spelaren som någonsin spelat i Sverige på damsidan. Jag är så jävla stolt och glad för hela laget, jag ville verkligen att vi skulle vinna för hennes skull och det känns verkligen bra att vi gjorde det, säger Filippa Bergand.

Eslövs SM-guld

2022, finalvinst mot Halmstad

2021, finalvinst mot Köping

Inget slutspel 2020 med anledning av coronapandemin

2019, finalvinst mot Storfors

2017, finalvinst mot Storfors

SM-final, Eslöv–Halmstad

Nomin Baasan–Stina Källberg 3–2 i set

Hana Goda–Erika Front 3–1 i set

Filippa Bergand–Charlotte Carey 3–2 i set

Hana Goda–Stina Källberg 3–1 i set

Nomin Baasan–Charlotte Carey 2–3 i set

Filippa Bergand–Erika Front 3–1 i set

Eslöv svenska mästare efter 2–0 i matcher (5–2, 5–1)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.