Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Söderhamns Viktor Brodd under SM-finalen i juni förra året. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Söderhamn vann dramatisk första SM-final i bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

Söderhamns UIF är på jakt efter sin sjunde SM-titel – och det har börjat bra.

I dag vann laget en dramatisk första SM-final med 4-3 borta mot Eslöv.

– Det är minst sagt små marginaler, säger Viktor Brodd till TT.

Världssjuan och finalseriens starkast lysande stjärna, Eslövs Truls Möregårdh, vann sina två singelmatcher och fortsätter att vara svårstoppad i den spelformen.

Ställningen var 3-3 efter singelmatcherna och en dubbel fick avgöra. Där blev Söderhamnsduon Viktor Brodd och Koji Uezu för svåra för Möregårdh och Alex Naumi.

Brodd/Uezu vann med 2-1 i set, trots att de låg under med 0-6 i det avgörande setet, och Suif tog därmed hem matchen med totalt 4-3. De har nu två chanser att bärga guldet på hemmaplan.

– Det hade så klart varit skönt att få med oss en seger. Just nu känns det tufft, segt och tråkigt. Jag brukar inte klaga men tycker vi hade lite oflyt på slutet, säger Truls Möregårdh till TT.

Den andra finalmatchen i bäst av tre spelas på onsdag och en eventuell tredje och direkt avgörande match spelas dagen efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.