Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en fin boll från Eslövs Tom Jarvis och glädjescenerna i spelaren ovan. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Truls Möregårdhs Eslöv svenska mästare i bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriterna Eslöv levde upp till förväntningarna.

4–0 i matcher i båda finalerna mot Söderhamn innebar att SM-guldet säkrades på onsdagskvällen – mycket tack vare storstjärnan Truls Möregårdh.

– En fantastisk känsla, säger Möregårdh till SVT Sport.

Se en fin boll från Eslövs Tom Jarvis och glädjescenerna i spelaren ovan.

Eslöv kom till den andra finalen med söndagens imponerande 4–0-seger i bagaget.

Det inleddes jämnt där två av de tre första matcherna gick till ett femte set. Först knep Eslövs Tom Jarvis en 3–2-seger mot Söderhamns Viktor Brodd (8-11, 11-8, 8-11, 11-6, 11-4).

Sedan fyllde Ioannis Sgoropoulos på när han gick segrande ur femsetaren mot Anton Hjort. 3-2 i set (11-5, 11-5, 4-11, 10-12, 11-8) och 3-0 i matcher.

Däremellan hade suveräne Truls Möregårdh vunnit mot Anders Eriksson med 3–0 i set (12-10, 11-6, 11-7).

Samme Möregårdh satte sedan spiken i kistan när han även besegrade Anton Hjort med 3–0 i set (12-10, 11-6, 11-3). Därmed var klubbens 14:e SM-guld ett faktum.

– En fantastisk känsla. Speciellt när det är i lag, man ser varandras glädje och delar den med varandra. Det är verkligen något speciellt och det är superkul att vara tillbaka högst upp på pallen i pingisligan, säger Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.