Mattias Falck, 13 i världen, byter klubb för att slippa Champions League. Foto: Bildbyrån

Byter klubb – för att slippa Champions League

Publicerad

Från franska Pro A till tyska Bundesliga.
Svenska bordtennislandslagets högst rankade spelare Mattias Falck, 13 i världen, har skrivit på för Werder Bremen för att spela färre matcher.
– Jag vill hitta fler träningsdagar, säger Mattias Falck till SVT Sport.

För de flesta är det en dröm att spela i Champions League, landslagsmannen Mattias Falck har gjort det den här säsongen för sitt franska lag Pontoise Cergy. Men 27-åringen byter klubb och liga för att slippa det.

– Jag har skrivit på ett ettårskontrakt med Werder Bremen, Bundesliga är bättre än franska ligan och Bremen kommer inte att spela i Europa, vilket är bra för mig, säger Mattias Falck till SVT Sport.

Annorlunda att undvika Europaspel.

–Ja, absolut. Men nästa år är OS-år, och då vill jag hitta fler träningsdagar. Det är ju många dagar som går åt till resor eftersom jag bor och tränar i Halmstad, och med Bremen som klubb så får jag mer tid. Och titta på kineserna, deras ligaspel är mycket kortare än här i Europa och då kan de träna mer.

Mattias Falck var chanslös mot världsettan Fan Zhendong. Foto: Bildbyrån/Svenska bordtennisförbundet

Nöjd med klubbvalet

Werder Bremen, som Falck kommer att debutera för i höst, ligger näst sist i Bundesliga men riskerar inte nedflyttning.

– Jag är jättenöjd med klubbvalet, jag har hört mycket gott om den.

Falck blir Bundesligas tredje svensk, sedan tidigare spelar landslagskollegorna Kristian Karlsson och Anton Källberg för Borussia Düsseldorf.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer