Mattias Falck vidare till kvartsfinal ITTF. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Falck vidare i ITTF – jagar revansch mot Long

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska bordtennisstjärnan Mattias Falck är vidare till kvartsfinal i världstourfinalen i Zhengzhou.

Där väntar Ma Long – som slog svensken i VM-finalen 2019.

”Det ska bli kul att möta honom igen”, säger Falck.

I turneringen deltar de 16 högst rankade spelarna i världen och Mattias Falck ställdes i den första matchen mot fransmannen Simon Gauzy. Efter sju tuffa set stod svensken till slut som segrare med 4–3. Falck tog ledningen med 2–0 i set innan Gauzy utjämnade till 2–2 och även vände till 3–2. Men svensken kom tillbaka och vann två raka, där det sista avgörande skiljesetet slutade 11–7.

”Det var lite nervöst idag måste jag erkänna så det var extra skönt att det gick vägen”, säger Falck till Svenska bordtennisförbundet.

I fredagens kvartsfinal väntar kinesiske världstrean Ma Long, som slog svensken i VM-finalen 2019.

”Jag måste spela snabbt”

”Det ska bli kul att möta honom igen. Jag måste spela snabbt och aggressivt och jaga honom med min forehand. Det är också viktigt att jag är noggrann i mitt serve- och returspel så att han inte vinner för enkla poäng. Det blir ofta öppet spel mot honom så det gäller att jag tar tillvara på chanserna jag får”, säger Falck.

Ma Long besegrade i sin åttondelsfinal tysken Patrick Franziska med 4–0 i set.

Den totala prissumman i turneringen är enligt förbundet drygt 2 miljoner kronor.

KLIPP: Falck redo för ITTF Finals

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.