Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Truls Möregårdh om beslutet att lämna Bundesliga Foto: TT/SVT

Fokus på VM och lag-EM i Malmö bakom Truls Möregårdhs beslut att flytta hem

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett halvårs spel i tyska Bundesliga har världssexan, svenske Truls Möregårdh, valt att flytta hem och spela för Eslöv i Pingisligan.

Bakom beslutet ligger bland annat bättre träningsförutsättningar inför VM i Sydafrika och lag-EM i Malmö, berättar Möregårdh för SVT Sport.

– Prio ett för mig har alltid varit träning och när jag bor i Eslöv känner jag att jag kan träna mer än de flesta i Europa som spelar i Bundesliga eller Frankrike där det är mycket resande, förklarar Möregårdh. 

I maj i år spelas individuella VM i Sydafrika och i september arrangeras lag-EM i Malmö. Två mästerskap som Truls Möregårdh har tydligt sikte på.

I och med återflytten hem till Eslöv och spel med klubben i Pingisligan hoppas Möregårdh kunna optimera sitt träningsupplägg inför mästerskapen.

– Mitt schema fram till mästerskapen passar mig väldigt bra och när Eslöv frågade om jag ville komma hem tvekade jag inte. Inte minst eftersom jag då bor två minuter från träningshallen.

Med sin återkomst till Pingisligan hoppas också Möregårdh kunna höja temperaturen inom svensk bordtennis inför EM på hemmaplan.

– Jag spelar ju mycket för att kunna få tillbaka pingisfebern i Sverige som jag kände att det blev efter mitt VM-silver i Houston. Jag hoppas vi kan fylla hallen i Malmö, jag kollade varje match nu under handbollen och det ser ju magiskt ut, konstaterar Möregårdh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.