Arkivbild: Mattias Karlsson Foto: Bildbyrån

Förlust för Sverige i World Tour-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges bäste VM-spelare i våras, Mattias Karlsson, numera Falck, var besviken efter förlusten i kväll i den pågående World Tour-tävlingen i Tjeckien. Österrikes Daniel Habesohn vann med 11–8 i det sjunde och avgörande setet.

– Jag gör för många egna misstag och inte minst när jag hade en 8–7-ledning i det sista setet, säger Mattias Falck till SVT Sport.

Mattias, som gjorde succe under lag-VM i våras, vann det första setet med 11–9 och hade bra möjligheter att skaffa sig matchbollar i slutsetet.

– Jag spelar kanske matchens två bästa dueller när jag har 8–7 men jag bränner två utmärkta lägen till poängvinst, menar Mattias som därmed liksom Kristian Karlsson är utslagen i herrsingeln.

I herrdubbeln är de båda vidare och möter i morgon i kvartsfinalen det koreanska paret Cho/Kim.

– Vi har en bra chans att gå vidare till semifinal och med tanke på att det är EM snart så är det oerhört viktigt, säger Mattias.

EM (singel- och dubbelspel) inleds i spanska Alicante den 18 september och det här är den sista internationella tävlingen dessförinnan.

– Ärligt talat känner jag mig lite ringrostig fortfarande trots att jag nådde åttondelsfinalen förra veckan i World Tour-tävlingen i Bulgarien, säger Mattias till SVT Sport.

Förra säsongen vann Mattias SM-guldet med sin klubb Halmstads BTK men den här säsongen är han tillbaka i Paris och ska spela för den franska klubben Pontoise.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.