J-O med sin mamma, Mikael Appelgren och sin bror. Foto: Bildbyrån

J-O: ”En otrolig kväll för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Jan-Ove Waldner hade många att tacka efter att karriären nu avslutats. Men Spårvägen fick extra varma ord. ”De gjorde det här till en otrolig kväll”, säger Waldner.

När blommor överräckts, minnen berättats och applåderna tystnat, åtminstone för en stund, fick Jan-Ove Waldner chansen att tacka för sig, både rent karriärmässigt och genom att rikta ett tack till de som som betytt mest under hans karriär.

Förutom familjen i form av mamma Marianne, storebror Kjell-Åke och bortgångne pappa Åke fick klubben han spelat för i 20 år ett extra stort tack.

– Spårvägen gjorde det här till en otroligt kväll för mig. Spårvägen där jag kom med som maskot när jag var sex år. Det känns ganska rätt att avsluta i en ganska liten hall och så intimt och så mycket folk som det var, säger Waldner.

– Jag vill tacka er för allt som varit och även (tyska klubben) Weru som betytt mycket åren jag var där, att jag fick komma över några år, fortsatte Waldner.

Mikael ”Äpplet” Appelgren, vän och före detta landslagskollega, är nu tränare för Spårvägen. Han var glad för sättet som Waldner fick säga hej då på.

– Det här var sanslöst kul. Kul för Janne, för Spårvägen och för idrotten. Det överträffar alla förväntningar, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer