”Jag skulle till JVM – men det kändes inte nödvändigt”

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Truls Möregårdh är hemma i Eslöv efter att ha tagit ett sensationellt VM-silver i Houston, USA. Egentligen skulle det bli en snabb visit, men efter framgången stannar han nu hemma.

– Jag skulle egentligen till junior-VM, som börjar i morgon. Men det kändes inte riktigt nödvändigt, säger Möregårdh.

Truls Möregårdh skulle egentligen spela två raka mästerskap. Först VM i Houston och sedan junior-VM i Nova de Gaia, Portugal. Men så blir det alltså inte. Senior-VM gick ju hela vägen till final.

– Jag skulle egentligen till junior-VM, som börjar i morgon. Men det kändes inte riktigt nödvändigt, tycker jag, nu när man slagit sig in bland seniorerna på allvar. Det är en av de svåraste medaljerna man kan ta inom pingisen.

– Det är väldigt skönt och bra för min kropp att det inte blir något där, det var en urladdning att spela den här turneringen, säger han.

Supertalangen, som efter framgången lyfte från 77:a till 31:a på världsrankningen, berättar om hur det var att komma hem.

– Det var fantastiskt såklart. Sedan har det fortfarande inte sjunkit in, det sjunker in mer och mer när man såg kompisarna och Malte (storebror) stå där och vara jätteglada. Det var mäktigt att komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.