Källberg fällde VM-tvåan Falck i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

VM-silvermedaljören Mattias Falck vann sina tre matcher i går i Pro Series-tävlingarna i Eslöv. Men idag åkte han på en förlust i mötet med Anton Källberg. Källberg vann med 3-1 i set i en underhållande match där Falck inte kom i sin allra bästa nivå.

– Spelar man fel bollar på honom och han känner sig bekväm, då finns det ingen i världen som slår honom. Han gjorde kanske inte sin bästa match idag, sa en mycket nöjd Källberg till Sportkanalen efter segern.

– Ja, jag spelade en bra match och var smart taktiskt.

Källberg vann första set med 11-6 men Falck kom tillbaka i det andra och vann med 12-10. Sedan gick det lätt för Källberg i det tredje, seger med hela 11-3. I fjärde set snubblade Falck vid en bollduell och såg ut att ha gjort sig illa i foten. Han fortsatte ändå och gjorde faktiskt det lite spännande när han hämtade upp 1-7 till 7-9 men Källberg tog två raka bollar och vann sista set med 11-7.

Nu har Källberg fyra segrar, samma som Falck och båda lär ta sig till semifinalspelet där det mycket väl kan bli dags för ett möte spelarna emellan igen.

Pro Series är en inbjudningstävling där åtta spelare (herrar) eller sex spelare (damer) möter varandra under två till tre dagar. Syftet med turneringen är att erbjuda svenska toppspelare möjligheten till bra matcher mot starkt motstånd på hemmaplan. Den här upplagan, den sjunde, har det starkaste startfältet hittills där endast Kristian Karlsson saknas av de allra bästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.