Mattias Karlsson får coachning av förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson i mötet med Kinas regerande OS- och världsmästare Ma Long i lördags. I kväll var Söderhamn på besök i Halmstad. Foto: TT.

Karlsson och Carlsson tillbaka i öde Halmstad Arena

Uppdaterad
Publicerad

I lördags spelade Sverige VM-semifinal mot Kina i Halmstad Arena i en fullsatt kokande hall med tusentals fans. I kväll var Mattias Karlsson och Ulf ”Tickan” Carlsson tillbaka i samma hall för Halmstads BTK och SM-semifinal mot Söderhamn inför de närmast sörjande.

Den blågula landslagsoverallen hade bytts ut mot HBTK:s mörkblå och röda klubbdräkt och utrymmet runt bordet hade krympts med hjälp av skärmar.

Mattias Karlsson vann sina två matcher men tappade set i bägge. Först besegrades Simon Berglund med 3-1 (11–5,8–11,11–8,11–8) och sedan vann han mot Viktor Brodd med samma siffror 3-1 (8–11,11–5,11–7,11–8).

– Jag hade bra returer och det var skönt att vinna i dag, sade Karlsson och erkände att det var svårt att ladda om från förra veckans fest.

16-årige Möregårdh nyckelspelare i Eslöv

Halmstad vann med 4-2. Nu väntar returen i Söderhamn på torsdag. En eventuell tredje match spelas i Söderhamn på lördag.

– Vi måste upp i en hög nivå allihop. Vi möter ett bra lag, de är farliga och brukar vara lite bättre på hemmaplan så vi måste fortsätta spela bra, säger Karlsson till Hallandsposten.

Även i semin mellan regerande mästarlaget Eslöv och Warta fanns det en VM-spelare på plats. 16-årige Truls Möregårdh slog Jiang Chang Hong med 3-1 (6–11,11–6,13–11,11–9) och Hampus Söderlund med 3-2 (5–11,13–11,11–8,5–11,11–9. 

– Det var svårt att ladda om. Känns fortfarande overkligt att jag är bronsmedaljör i VM, sade Möregårdh, som för ett par månader sedan inte ens var aktuell för VM-laget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.