Se Jorgics kaxiga gest efter segern mot Möregårdh. Foto: ETTU

Kaxiga agerande efter finalvinsten mot Truls Möregårdh

Truls Möregårdh förlorade finalen i Europa topp 16.

Där segrande Darko Jorgic agerade kaxigt efter tredje raka vinsten i turneringen.

Se höjdpunkter och Darko Jorgics kaxiga gest i spelaren ovan.

Den svenske bordtennisstjärnan Truls Möregårdh förlorade sin andra final i Europa topp 16. Precis som i guldmatchen 2022 föll han mot Darko Jorgic.

På matchbollen returnerade Möregårdh slovenens serve i nät. Jorgic –rankad femton i världen – klev då upp på bordet, satte handen bakom ena örat och visade tre fingrar med den andra. Sedan gick han ner och fram till svensken och tackade för matchen. Som slutade med 4-1 i set till Jorgic – 9-11, 11-8, 11-6, 11-7, 11-7.

– Det här är en speciell plats för mig. Det är fantastiskt, jag ska fira med mitt team och min familj, säger Darko Jorgic efter finalvinsten i schweiziska Montreux.

Slog ut tidigare Europamästaren

Möregårdh hade övertygat i turneringen innan finalen. I åttondelsfinalen vann han mot Tomislav Pucar (55:a i världen) med 4-0 i set, han slog ut tidigare Europamästaren Dimitrij Ovtcharov (13 :e i världen) i kvarten och fransmannen Alexis Lebrun (23:a i världen) i semin via vinst med 4-1 i set.

Senast en svensk vann Europa topp 16 (tidigare Europa topp 12) var Jan-Ove Waldner 1996.

Nästa stora mästerskap för Möregårdh blir lag-VM i Sydkorea som avgörs mellan 16 och 25 februari.