Kinas pingisstjärnor rädda för att åka hem

Uppdaterad
Publicerad

Världens bästa bordtennislandslag ville inte åka hem till Kina efter tävlingarna i Tyskland på grund av coronaviruset.

Flera länder erbjöd kineserna att förlägga träningsläger hos dem och de valde att åka till Qatar. Där går nästa världstourtävling den 3-8 mars.

”Vi är väldigt tacksamma för all hjälp under den här svåra tiden. Vi förväntade oss inte att de så snabbt skulle kunna lyckads förbereda med bord och faciliteter för oss”, säger Liu Guoliang, ordförande i Kinas bordtennisförbund, till Internationella bordtennisförbundets webbplats.

Det kinesiska laget ska stanna kvar i Doha i Qatar fram till lag-VM i Busan i Sydkorea den 22-29 mars.

För det kinesiska badmintonlandslaget har viruset ställt till stora problem och i förlängningen kan det leda till att man missar OS i Tokyo. Kinas och Hongkongs landslag missar Asiatiska lagmästerskapen i Manilla i Filippinerna, som startar på tisdagen, eftersom karantänstiden är för lång, skriver AFP.

Tävlingen är också en del i kvalet till sommarens OS, samt kval till den stora lagtävlingen Thomas och Uber Cup.

Indiens damlag drog sig ur tävlingen i Filippinerna eftersom spelare och deras föräldrar var tveksamma till att resa österut på grund av coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.