Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kristian Karlsson ordnade match mot legendaren: ”Kanske sista chansen att möta honom i VM”

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlsson vann mot belgaren Adrien Rassenfosse med 4-1 (11-1,11-6,8-11,12-10,11-8) i andra omgången av VM i Durban, Sydafrika. Nu väntar världens mest meriterade spelare genom tiderna i nästa match, Ma Long.

– Jag spelade verkligen bra i kväll och slog en bra motståndare, som också spelat bra i år, med 4-1, säger Karlsson i arrangörens intervju i hagen.

I nästa omgång möter Karlsson den kinesiske legendaren Ma Long, 34, fem OS-guld och 13 VM-guld, en match som spelas i morgon klockan 13.00. Samma tid som Truls Möregårdh möter egyptiern Omar Assar.

”Kanske sista chansen att möta honom i ett VM”

– Jag har mött honom ett par gånger och det här är kanske sista chansen att möta honom i ett VM. Det kommer att bli en rolig match, säger Karlsson.

Det vattnas i munnen i pingiskretsar inför den matchen.

– Vilken match, Ma Long mot Kristian, den ser man fram emot, säger Viaplays expert Pär Gerell.

I det tredje setet kunde 20-årige Rassenfosse ta sig in i matchen efter att Karlssons serve- och returspel gått ner ett snäpp. Karlsson fick ta i för att vinna, en match som tog slut efter att 94-rankade Rassenfosse slagit i nät.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.