Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här tränar Kristian Karlsson igen efter otäcka skadan Foto: SVT

Här tränar Kristian Karlsson igen efter otäcka skadan

Uppdaterad
Publicerad

Han tvingades avbryta EM-semifinalen för en månad sedan.

Men Kristian Karlsson tränar igen efter skadan i handen och ska nu spela lag-VM i Kina.

– Man får lite extra puls när man ska göra det slaget, säger 18:e rankade svensken till SVT Sport.

På franska västkusten har Kristian Karlsson påbörjat resan tillbaka efter sin otäcka skada. I EM-semifinalen mot Darko Jorgic stod det 2–2 i set och 5–5 när han loopade på en retur. För kort visade det sig, och Karlsson träffade bordet stenhårt med handen.

– Jag vet att det är min hand som låter. Nej, ouff. Det är inget kul klipp att kolla på, säger Kristian Karlsson till SVT Sport som möter honom i Hennebont.

En stad på 15 000 invånare där han börjat träna igen efter skadan och debuterat för klubben. Som har värvat honom i en satsning för att återigen kunna aspirera på ligatiteln – och här kunde han ha gjort entré kort efter sin största individuella framgång.

Han visar sitt ärr i vänsterhanden, och skämtar om att han ska bli cyborg efter karriären. Men dit är det många år bort. För det är ju en svensk bordtennistradition att kunna tillhöra absoluta världseliten under flera decennier – där ikoner som Jan-Ove Waldner och Jörgen Persson tog sig till semifinal på OS när de var runt 40 år.

”Inte lätta att möta”

För Karlsson har ju nu lyckats med en bedrift inte ens de klarade och som inga svenskar gjort sedan Hans Alsér och Kjell Johansson 1967. Nämligen att tillsammans med Mattias Falck samtidigt vara både regerande världsmästare och Europamästare i dubbel.

Och 31-åringen har också bevisat att han har när han servar själv vid bordet. Även om han blev blåst på ett möjligt individuellt EM-guld. Han vill slå sig in ännu högre i världseliten, genom att bära Sverige mot ädlare medaljer på lag-VM som avgörs mellan 30 september och nionde oktober i Chengdu.

– Får vi till det och alla är i form och vi har en härlig känsla i truppen vilket vi allt som oftast har, då är vi inte så lätta att möta, säger Kristian Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.