Li Fen klar för åttondelsfinal. Foto: Bildbyrån

Li Fen till åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande Europamästarinnan Li Fen är klar för den tredje omgången i damsingel i EM i ryska Jekaterinburg. Hon vände 0-2-underläge och vann mot ryskan Natalia Partyka med 4-2.

Li Fen födde sin andra son i maj, gjorde comeback i Czech Open sista veckan i augusti och hade inför EM i Ryssland bara spelat två matcher i år.

Men den regerande Europamästarinnan har fått en bra start. I dag vann hon mot ryskan Natalia Partyka i den andra omgången och är klar för åttondelsfinal.

Li Fen vände ett 0-2-underläge och vann med 4-2 efter setsiffrorna 10-12, 8-11, 11-8, 11-8, 11-8, 11-6.

Även Sverigeettan Pär Gerell är klar för den tredje omgången sedan han via 11-7 i skiljeset säkrade segern mot tysken Ricardo Walther.

För övriga sex svenskar – Matilda Ekholm, Mattias Karlsson, Jens Lundquist, Anton Källberg, Kristian Karlsson och Jon Persson – tog EM slut i den andra omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.