Linda Bergström åkte ut i kvartsfinal i Europeiska spelen i Minsk. Foto: TT/Arkiv

Linda Bergström utslagen av 55-åring

Publicerad

I herrsingel hade sedan tidigare både VM-finalisten Mattias Falck och Kristian Karlsson åkt ur, likaså Matilda Ekholm i damsingel.

Det enda återstående bordtennishoppet för svensk del i Europeiska spelen var Linda Bergström som var framme i kvartsfinal i vitryska Minsk – men väl där blev det respass även för henne.

Den 24-åriga svenskan ställdes mot en minst sagt rutinerad motståndare i form av 31 år äldre (!) Lian Ni Xia som tävlar för Luxemburg men är född i Kina. Ni Xia vann VM-guld i lag redan 1983 – tolv år innan Bergström föddes.

Lian Ni Xia, som fyller 56 år den 4 juli, tog ett tidigt grepp om matchen och gick upp i ledning med 3–0 i set. Bergström svarade genom att vinna det fjärde setet med 11–5 – men föll sedan i ett jämnt femteset med 9–11. Lian Ni Xia vann därmed med 4–1 i set med siffrorna 11–8, 11–7, 5–11, 11–9.

Resultatet innebär att Linda Bergström missade chansen att kvala in till OS genom Europeiska spelen där guld- silver och bronsmedaljören i respektive sport automatiskt får en plats i Tokyo, Japan där olympiska spelen avgörs nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer