• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Falck var besviken efter uttåget ur bordtennis-VM. Foto: Viaplay

Mattias Falck och Kristian Karlsson missade medalj i VM

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck och Kristian Karlsson var Sveriges sista medaljhopp i VM.

Men det tog stopp i kvartsfinalen för vinnarna från VM 2021 – efter förlust med 3–1 i set.

Efter att stjärnan Truls Möregårdh först oväntat åkt ur herrsingeln och sedan i mixeddubbel med Stina Källberg, fanns en chans kvar för svensk medalj.

I herrarnas dubbelturnering mot sydkoreanskt motstånd kunde semifinalplatsen säkras.

Dubbelparet Falck och Karlsson har tidigare vunnit både VM och EM tillsammans. Men det sydkoreanska paret Lee Sang Su/Cho Daeseong blev för svårt. De tog snabbt ledningen med 2–0 i set – och trots att svenskarna reducerade till 2–1 var motståndet för starkt.

Efter matchbollen kastade Mattias Falck sin racket, och tilldelades ett gult kort.

Uttåget i kvartsfinal innebär nu att Sveriges samtliga tävlande är utslagna, och reser hem medaljlösa från Durban, Sydafrika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.