Mattias Falck är ensam svensk kvar i singelturneringen i VM. Foto: TT/Per Hällstrom

Mattias Falck vidare i Budapest

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck är klar för tredje rundan i bordtennis-VM i Budapest. Han är det efter att ha besegrat österrikaren Robert Gardos med 4-2 i set.

Mattias Falck är ensam svensk kvar i singelturneringen i VM i Budapest. Efter att han i kväll besegrat Robert Gardos med 4-2 i set är han klar för den tredje omgången.

Falck började bäst och vann första set komfortabelt med 11-5. Österrikaren tog emellertid det andra med 7-11. När sedan Falck tog både tredje och fjärde var segern nära. Men Gardos kom tillbaka och reducerade till 2-3 genom att vinna det femte setet med 11-5. Till slut kunde ändå Falck säkra fortsatt spel efter att han vunnit med 14-12 i det sjätte setet.

Varken Anton Källberg, som förlorade med 2-4 mot tysken Patrick Franziska eller Kristian Karlsson, som förlorade mot Jakub Dyjas med 1-4,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.