Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Falcks bästa bollar i spelaren. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Mattias Falck vidare vid världstouren i Frankfurt

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck är vidare till åttondelsfinal av världstouren i Frankfurt.

Det efter att ha besegrat tyske hemmaspelaren Ruwen Filus med 3-2 i set.

– Det var en tuff match, säger Falck i arrangörsintervjun efter matchen.

Mattias Falck fick en tung start på matchen där han tappade till 2-9 innan han började plocka bollar i första set. Men då var marginalerna för små, och Ruwen Filus kunde ta ledningen med 1-0 efter 11-7.

I andra set övertygade 23:e rankade Falck desto mer, och vann med 11-5. Men skulle sedan tappa ett svängigt tredje set som Filus, rankad 42:a i världen, vann med 11-8.

Stark avslutning av Falck

Då la Falck i ytterligare en växel, och rivstartade både fjärde och femte set när han vände 1-2 till 3-2 i set. Han gick i fjärde iväg till 9-2 innan han till slut vann med 11-7, och i femte skaffade han sig en 6-1-ledning som han inte släppte taget om. Femte set vann Falck med klara 11-4.

– Det var en tuff match. Ruwen är en stark spelare, jag var tvungen att spela väldigt bra för att fortsätta attackera när jag fick honom i försvarsposition, säger Falck.

I nästa runda väntar tyske Dimitrij Ovtcharov, världsåttan och bäste europé på världsrankingen. Matchen spelas 1 november.

– Det kommer såklart bli en rolig match. Dimi och jag har haft några tajta matcher. Och det är alltid kul att spela framför fans, även om de inte kommer heja på mig den gången heller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.