Mediterande Ekholm till åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Ekholm spelade oerhört inspirerande och är klar för åttondelsfinal i SOC-pingisen. 4–1-segern över Soo Wai Yam Minnie från Hong Kong var Ekholms bästa match på flera månader och för första gången på länge lyste det energi om svenskans ögon.

– Jag är mycket nöjd med spelet. SOC har tidigare varit ett spöke för mig och jag har aldrig tidigare gått så här långt, sade hon.

En annan förklaring till att hon har hittat tillbaka till glädjen i spelet är att hon på nytt tagit upp meditationen.

– Jag slutade i februari, men märkte att det var ungefär som att missa ett fyspass. Jag startade efter EM i september och kör ungefär 20 minuter varje dag, sade Matilda Ekholm.

Det känns som om Ekholm är tillbaka och gärna vill klättra på världsrankingen. Sedan mars har hon tappat från 20:e till 40:e plats.

På fredagen väntar Chen Meng, Kina, som är rankad trea i världen.

– Det blir förstås en svår uppgift, men jag hoppas kunna störa henne.

På herrsidan är Kristian Karlsson vidare till åttondel. Svensken besegrade tjecken Pavel Sirucek med 4–2 i set. Däremot åkte Mattias Karlsson, 24:a i världen, ut i första slutspelsomgången mot slovaken Wang Yang. Mattias Karlsson förlorade med 3–4 i set. Även Jens Lundquist förlorade också i skiljeset, VM-semfinalisten Tomakazu Harimoto, Japan, vann med 11–8 i sjunde och avgörande set.

– Jens gör en fantastiskt bra match, säger SVT Sports expert Mikael Appelgren.

I helgen sänder SVT SOC från Eriksdalshallen i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.