Möregårdh om vännens kamp mot cancern – han har varit en otrolig inspiration för oss

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh bär ett armband med texten ”Fuck Cancer”. I SVTs Carina Bergfeldt , som sänds på fredag kl 21.00 i SVT1, berättar silvermedaljören från pingis-VM om hur han tvingats följa sin vän, David Anderssons, kamp mot cancer.

– Han har varit en otrolig inspiration för oss – och idag mår han jättebra, säger Truls truls om sin bästa vän David.

– Det är en sorglig berättelse fast också en väldigt glad, säger Möregårdh om hur hans vän först plötsligt fick besked om cancer vid 15 års ålder och sedan under flera år kämpat för att bli frisk.

David Andersson fick cancer bara en vecka efter att han vunnit en tävling och därmed var bäst i sin åldersklass i Sverige. Det var för fyra år sedan.

– Han har krigat på otroligt bra. Två och ett halvt år var behandlingen. han har inte för oss någon gång visat hur jobbigt det varit för han. Han har varit en otrolig inspiration för oss – och idag mår han jättebra.

Berättade i SVT 2019

I april 2019 träffade SVT Sports reporter Emil Eiman Roslund David Andersson i ett känslosamt reportage om dennes kamp mot cancern. Se det här nedan.

ARKIV: 17-årige pingistalangen David ställs mot sin värsta motståndare (maj 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.