Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh vann sitt fjärde SM-guld i singel inför hemmafansen i Eslöv. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdh överlägsen i SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh var överlägsen på SM på hemmaplan i Eslöv. Världssexan slog Anton Källberg med överlägsna 4-0 (11-6,11-8,11-3,12-10) i finalen. Det var 21-åringens fjärde SM-titel de senaste fem åren.

– Det var en av mina bästa matcher i karriären, säger Möregårdh till SVT Sport.

Det brukar alltid vara jämna matcher mellan Möregårdh och Källberg, som går starkt i tyska Bundesliga, men nu var det inget snack.

– Jag var beredd på att det skulle bli tufft, det brukar bli 4-2 eller 4-3, men jag lärde mig mycket av förlustmatchen mot Fan Zhendong (mot världsettan i Singapores kvartsfinal för en dryg vecka sedan), kände att jag kommit närmare och tog med mig det självförtroendet hit, säger Möregårdh.

Tuff semi mot Jon Persson

Betydligt tuffare var det i semifinalen där Jon Persson slogs tillbaka med 4-3 (7-11,11-5,11-6,11-6,11-13,8-11,11-3).

– Skiljeset var ett av de bästa jag spelat i min karriär, så nu känns det riktigt bra, sa Möregårdh efter den tuffa semifinalen till Skånska Dagbladet.

Nu väntar några turneringar i Kina för Möregårdh.

I damfinalen vann Stina Källberg landslagsduellen med Linda Bergström också med klara 4-0 (14-12,11-5,11-9,11-6).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.