Truls Möregårdh gjorde en av karriärens bästa matcher när han förlorade mot världsettan Fan Zhendong. Foto: TT

Möregårdh pressade världsettan i Singapore

Uppdaterad
Publicerad

I VM-finalen för 1,5 år sedan föll Truls Möregårdh med 4-0. I dag gjorde svensken en stormatch mot Fan Zhendong men föll med 4-2 i Singapores kvartsfinal.

Världsettan, kinesen Fan Zhendong, som inte tappat ett set i Singapore, vann med 11-6,5-11,8-11,12-10,11-6,13-11.

Vid 10-9 i sjätte set hade Möregårdh en setboll men slog ut en backhand. Han räddade en matchboll vid 10-11 och slog en till backhand ut på andra matchbollen och matchen var över.

Möregårdh, sjua på rankingen, suckade uppgivet när det var slut.

– Det gick lättare i första set än vad jag hade förväntat mig men min motståndare kom tillbaka starkt och det blev en lång spännande match, säger Fan Zhendong via tolk från planen innan han gick och skrev autografer efter matchen som tog slut efter 22.30 lokal tid.

Det är många kinesiska fans som följer tävlingen i Singapore som är den mest penningstinna på touren med totalt 21 miljoner kronor att dela ut i alla  klasser.

– Vi trodde inte att det skulle bli så jämnt och underhållningsvärdet var fantastiskt, säger kommentatorerna i Viaplays sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.