Linus Karlsson. Foto: Bildbyrån

Sanslös vändning när Karlsson besegrade kines

Uppdaterad
Publicerad

Linus Karlsson låg under med 0-6 i avgörande set mot kinesen Chao Qun Ye. Men vände och vann med 11-9.

– Det var bland det värsta man varit med om, säger han till SVT Sport.

I sin första match i bordtennisens klass 8 lyckades Linus Karlsson gång på gång vända underlägen till seger. Matchen verkade förlorad när han i femte set tappade de sex första bollarna. Men Karlsson kom tillbaka och vann med 3-2 i set.

– Det var bland det värsta man varit med om. Det kändes som att jag var i uppförsbacke hela tiden, men jag lyckades ändå knipa det till slut. Det var skönt. Jag är så glad för att jag stod upp, kämpade och tuggade på hela matchen, säger han.

Paralympics

Linus Karlsson ligger nu väldigt bra till för att avancera och spelar sin andra match i gruppspelet kl 13.40 svensk tid.

Sämre gick det för Emil Andersson i samma klass. Han förlorade i tre raka set mot svårspelade fransmannen Thomas Bouvais. Men Andersson bör efter segern igår ändå gå vidare till åttondelsfinal.

Även Ingela Lundbäck förlorade sin match nu på morgonen. Kinesiska världsettan Bian Zhang var för bra och vann med 3-1 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet