Kristian Karlsson. Foto: TT.

Sköna beskedet: Kristian Karlsson räknar med EM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Kristian Karlssons EM-drömmar såg ut att gå i kras i Tjeckien.

Men nu ser han ut att kunna komma till spel.

– Jag hoppas kunna spela för fullt, säger han.

I hans första match för säsongen, mot sydkoreanen Cho Dae-Song i Tjeckien för en vecka sedan, var olyckan framme.

Sverigetvåan Kristian Karlsson, rankad 25:a i världen, blev lurad av koreanen och behövde ändra fotställning snabbt. Men han trampade då snett – och kände hur något gick sönder.

– Det knakade till rejält. Det kändes som att hela världen skulle höra knaket, men det var nog bara min fot som hörde det. Men det gjorde ont som satan. Och sen så skulle jag försöka spela vidare, men det kunde jag ju ge upp, säger han till SVT Sport.

”Blev väldigt rädd”

Det visade sig att ett ligament i vänsterfoten blivit skadat, men han var rädd att det skulle vara något ännu värre.

– Jag blev väldigt rädd. Jag trodde ju att det skulle ta väldigt lång tid, och hade inga tankar på EM, säger han, och syftar på lag-EM som börjar i franska Nantes på tisdag.

Slängt kryckorna

Men återhämtningen har gått mycket snabbare än förväntat. Karlsson kunde slänga kryckorna tidigare än förväntat, och genomförde i går sin första (lätta) träning. När SVT Sport når honom har han precis gjort sin andra träning, och sitter med en ispåse på foten för att få ner svullnaden.

– Den svullnar upp mycket, men det kommer den göra under väldigt lång tid framöver, som jag har förstått det rätt.

”Gör allt jag kan”

Men trots det räknar han nu med spel i EM, där Sverige siktar på medalj.

– Det ser ut som att jag ska kunna spela. Jag hoppas kunna spela för fullt, men det kan jag ju inte svara på – det får mitt läkekött svara på. Men jag gör allt jag kan för att vara så bra och redo som jag kan vara.

EM i Nantes är det första lagmästerskapet efter VM i Halmstad förra året, då Sverige tog brons. Och målet är högt ställt.

– Vi vill ju plocka medaljer på mästerskap, det är det bästa som finns, säger Karlsson, som även ser EM som ett bra steg på vägen mot OS nästa år.

– Vi får ju förhoppningsvis några goa matcher mot de tuffaste nationerna i världen, och jag hoppas på Tyskland i en eventuell final. De matcherna är ju väldigt nyttiga inför ett OS, där det är ännu mer press och mer snack.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.