Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck klara för semifinal Foto: Bildbyrån

Svensk medalj i bordtennis säkrad i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Carin Ahlquist och Ingela Lundbäck är klara för semifinal i damernas lagbordtennis .

Därmed har de redan säkrat en medalj i Paralympics.

– Vi har behövt sörja lite och varit ledsna och besvikna. Så det känns jätteskönt, säger Ahlquist till SVT.

Singelturneringen slutade inte som önskat för varken Anna-Carin Ahlquist eller Ingela Lundbäck. Det tog stopp i kvartsfinalerna för båda två. Nu har de revanscherat sig.

I lagspelet, damer klass 4-5, är duon nu vidare till semifinal. Det spelas inte någon match om tredjeplats, vilket innebär att de redan har säkrat en medalj.

Paralympics

– Det har varit tunga dagar. Varit förkrossad och jätteledsen. Men vi har hjälpt varandra på olika sätt för att hitta tillbaka, säger Ahlquist.

Bytt ut kläder

För att ladda om inför lagspelet och lämna resultaten i singelturneringen bakom sig har svenskduon tagit till vissa knep.

– Vi har lagt om allt. Aldrig mer blått, nu kör vi den här vackra gula tröjan. Sen har vi slängt armband..., säger Lundbäck.

– Vi har bytt trosor och allting, fyller en skrattandes Ahlquist i.

Sverige ställdes mot Thailand i kvartsfinalen och vann med 2-0. Först möttes lagen i dubbel och där vann Sverige med 3-2. I nästa set mötte Ahlquist Wijittra Jaion och vann i tre raka set vilket gjorde att Ingela Lundbäcks singelmatch inte behövde spelas.

– Vi har press på oss fortfarande, men skönt att vi har en medalj. Men det är 100 procent som gäller i semifinalen, säger Lundbäck.

Sverige får nu möta Serbien i semifinalen. Matchen spelas i morgon 12:30, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet