Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige imponerade mot England. Foto: World Table Tennis

Svenska herrarna till åttondelsfinal i VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för åttondelsfinal i lag-VM i bordtennis i kinesiska Chengdu. Andra raka segern i gruppspelet räckte för att man som sämst ska bli tvåa i gruppen.

Sverige inledde VM med att köra över Australien med 3-0 i matcher. Då man i dag ställdes mot England var det inte heller något snack om vilka som var bättre.

Truls Möregårdh inledde med att besegra Samuel Walker med 3-1 i set. Den matchen avslutades med en spektakulär matchboll där den 20-årige svensken smashade gång på gång, men Walker kunde länga stå emot med lobbar.

Sedan kom Sveriges enda förlust då Anton Källberg föll med 3-1 i set mot Liam Pitchford. Då svarade en formstark Kristian Karlsson med att göra processen kort med David McBeath. 3-0 i set.

Sedan skickade England fram sin stjärna Pitchford igen. Den här gången för att möta Möregårdh. Det blev en sevärd match där engelsmannen bjöd på tufft motstånd, men Möregårdh vann med 3-1 i set.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel. Liam Pitchford är en svår spelare med mycket kvalitet. Det viktigaste är att mitt fotarbete fungerar så jag kommer till med min forehand, säger Möregårdh till TT.

I den sista gruppspelsmatchen ställs Sverige mot Polen som också är obesegrat hittills. Den spelas på tisdag.

Senast lag-VM avgjordes var det i Halmstad 2018. Då tog Sverige brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.