Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Källberg och Linda Bergström blev utslaget ur damdubbeln. Foto: Bildbyrån

Svenska paret utslaget ur damdubbeln

Uppdaterad
Publicerad

Igår försvann Linda Bergström som sista svenska damspelare i singel vid VM i Durban, Sydafrika. I dag försvann hon i dubbel tillsammans med Stina Källberg.

Det sydkoreanska pareet Jeon Jiheeo och Shin Yubin vann vann åttondelsfinalen med 3-0 (13-11,11-9,11-3) efter att Bergström dragit en forehand i nät.

– Möter man ett så här bra par och hamnar i underläge med 0-2 när det varit så jämna set och man känner att man borde ha vunnit åtminstone ett set blir det väldigt svårt mentalt att vända det plus att koreanskorna slappnade av mer och vågade spela ut, säger Viaplays expert Pär Gerell.

Det svenska paret ledde det första setet med 8-4 men tappade till 11-13.

Stina Källberg är ensam svensk damspelare kvar i turneringen. Hon spelar mixed med Truls Möregårdh sent på tisdagskvällen vann de åttondelen mot det indiska paret Ganasekaran/Batra med 3-1 (5-11,11-8,11-8,12-10). I det sista setet vände svenskarna underläge 5-9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.