Kristian Karlsson. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskarna utslagna i German Open

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen svensk i semifinalspelet i morgon i Worldtour-tävlingen German Open. Både Kristian Karlsson och Mattias Karlsson blev utslagna i kvartsfinalerna på lördagskvällen i Bremen. Båda förlorade sina respektive matcher med 1-4 i set.

Tysken Patrik Franziska, som kvalade in i huvudtävlingen besegrade Kristian Karlsson och spelar semifinal i morgon mot kinesen Xu Xin. Och världssexan Wong Chun Ting, Hongkong slog ut Mattias Karlsson. Det var oerhört jämnt i matchens inledande två set där Wong vann med 12-10 och 13-11.

I semifinalen i morgon möter Wong den toppseedade kinesen Ma Long.

– Med lite distans tycker jag både Kristian och Mattias ska vara nöjda med sina insatser ändå, säger förbundskaptenen Ulf Tickan Carlsson.

I dag om fem veckor inleds lag-VM i bordtennis i Halmstad där Sverige möter Rumänien i premiären. Men redan andra dagen ställs Mattias Karlsson och det svenska herrlaget mot Hongkong och nya matcher väntar mot Wong Chun Ting.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.