Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jörgen Persson dömer ut lottningen efter förlusten mot Kina: ”Skulle varit på andra halvan”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade ingen chans mot giganten Kina och förlorade kvartsfinalen i lag-VM i tre raka matcher. Att Sverige hamnade mot Kina redan i kvarten var felaktigt enligt förbundskaptenen Jörgen Persson.

– Mot Kina har vi inte råd att göra några misstag, då blir man straffad direkt. Det hade varit betydligt roligare att möta Kina i en medaljmatch och lottningsmässigt borde vi som femterankade varit på den andra halvan. Det känns lite surt att få Kina redan i kvarten, säger Persson till TT.

Mattias Falck, Truls Möregårdh och Kristian Karlsson stötte på tuffast möjliga motstånd i Kina som vunnit guldet de senaste nio mästerskapen.

Falck och Möregårdh förlorade klart sina matcher mot Fan Zhendong respektive Ma Long med 0-3 i set medan Kristian Karlsson vann de två första seten mot Wang Chuqin. Men kinesen kom tillbaka och vann de tre avslutande seten. Därmed var lag-VM över för svensk del.

Kineserna, som har de tre högst rankade i världen, är storfavoriter till tionde raka guldet. I dagens match fick dock världstrean Liang Jingkun stå över till förmån för elvan Wang Chuqin.

– Det är ingen som pressat Kina som Sverige gjort, om man kan kalla det för att pressa. En helt okej match, säger SVT-experten J-O Waldner.

KLIPP: Truls Möregårdh vinner poängen efter en kantboll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kina-Sverige 3-0

Fan Zhendong–Mattias Falck 11–7, 11–9, 11–5

Ma Long–Truls Möregårdh, 13–11, 11–8, 11–6

Wang Chuqin–Kristian Karlsson, 7–11, 10–12, 11–3, 11–9, 11–6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.