Truls Möregårdh hyllas av J-O Waldner. Foto: Bildbyrån

Trots Mattias Falcks drömstart – Truls Möregårdh utklassade VM-tvåan

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Falck gick upp till 7–1 i första set.

Sedan var det Truls Möregårdh för nästan hela slanten.

18-åringen utklassade den regerande VM-tvåan – och hyllas av legendaren Jan-Ove Waldner.

– Han kommer att bli topp tio i världen, säger SVT Sports gästexpert.

18-årige Truls Mörehårdh imponerade stort i dagens ”Utmanarmöte” i SVT. Vinterns JVM-tvåa hamnade visserligen i underläge med 0–4 och 1–7, men imponerade därefter storligen.

Han vann det setet med 11–8, och tog även hem de tre nästkommande seten (11–8, 11–7, 11–5).

– Mattias spelar inte speciellt bra efter starten och gör några enkla missar, sade Waldner efter det första setet, och sade även senare att han tror att det första setet blev rätt avgörande:

– Mattias kommer inte riktigt upp i kvalitet. Jag tror att han tappade lite självförtroende efter att han tappade första set.

”Över förväntan”

Truls Möregårdh, som var i final i ungdoms-VM både 2017 och 2019 (två silver), var nöjd efter matchen.

– Det gick över förväntan. Jag tycker att jag gör en bra genomförd match. Jag hade lite flyt på vägen och många nätrullare, men jag spelade bra, så det känns skönt. Jag är nöjd med matchen, sade han.

”Kommer att bli topp tio”

Waldner var mäkta imponerad över 18-åringens insats, och spår en extremt ljus framtid för honom.

– Det är världsklass. Jag har sagt hela tiden att han kommer att bli topp tio i världen, det är jag säker på, sade han, och fortsatte sedan:

– Det handlar bara om att få rätt träning och rätt folk som stöttar upp honom, så kommer det att bli bra. Han är en vinnartyp. Han är tjurig som man ska vara och lite egen. Men det måste man vara, man är inte vanlig om man ska gå hela vägen till toppen.

”Smickrande”

När Möregårdh får höra att Waldner hyllat honom under sändningen blir han glad.

– Det är smickrande. Jag tycker att jag fick till några backhandstricks och krokar som han gjorde, så jag hoppas att han gillade det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.