Truls Möregårdh vann en turnering i Stockholm under lördagen. Foto: TT

Truls Möregårdh höll för favorittrycket: ”Inte många som pallar”

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh motsvarade favoritskapet och vann den internationella turneringen TTEX Games i Stockholm under lördagskvällen.

I finalen slog han Hampus Nordberg med 3-1 (10-12,11-7,11-5,11-9).

– Jo, men det känns bra, det är inte så lätt att gå in som favorit i turneringar, inte så många som pallar med det trycket. Det är alltid svårt. Jag vet själv att jag är en väldigt stor favorit men många av de andra spelarna går för det mer mot mig än mot vissa andra, säger Möregårdh i arrangören Ängby SK:s videointervju.

Det var en ny form av tävling som spelades för första gången med totalt 106 000 kronor i prispengar, vilket är mycket för svenska förhållanden.

– Det var superkul och jag är jätteglad över att vara här och spela. Players lounge var bättre än på vissa World Tour-tävlingar, säger Möregårdh som vann 15000 kronor i prispengar.

Hemmaseger i damklassen

Hemmaspelaren Linda Bergström, som var med i OS i Tokyo, vann damsingeln mot ukrainskan Anya Gapanova inför hemmapubliken med utklassningssiffror, 3-0 (11-3,11-3,11-8).

– Jag spelade jättebra i finalen där jag hade tålamod och vågade dra på med forehandloopen där jag hade en bra variation, säger Bergström som blandade offensivt med defensivt spel.

Tuffaste matchen var i kvartsfinalen där Bergström räddade två matchbollar mot Rebecca Tveit Muskantor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.