Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Truls Möregårdh avgör SM-finalen – med Källberg i fel hage. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Truls Möregårdhs utspel efter krossen: ”Vill lika gärna vinna SM som OS”

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh tog sitt fjärde raka SM-guld efter att ha krossat Anton Källberg med 4-0. Det var Möregårdhs femte titel totalt. Det är en tävling som ligger varmt om hjärtat.

– Jag vill lika gärna vilja vinna SM som OS, säger Möregårdh till SVT Sport.

22-årige Möregårdh har en ansenlig samling med SM-guld. Ur nuvarande generation har exempelvis VM-silvermedaljören från 2019 Mattias Falck ingen singeltitel.

– Wow, det låter coolt och jag älskar att spela SM och älskar att vinna SM. Det har varit ett strålande SM och jag har egentligen inte varit hotad i någon match, säger Möregårdh efter 11-8,11-5,11-5,11-4.

Det var inget större snack. Möregårdh gick fram till 10-4 och sex matchbollar och tog kommandot i bollen. Källberg plockade från bakplan och började uppgivet uppvisningsspela och gick över i en annan hage för att försöka rädda en bollen innan det var över.

– Det var en fantastisk match av mig och jag strider och ställer. Sedan vet jag att Anton kan spela mycket bättre men jag har spelat grymt i SM mot honom och det kanske satt i bakhuvudet.

”Vill lika gärna vinna SM som OS”

Källberg är Sveriges bäst rankade spelare som nummer 14 på världsbästalistan medan Möregårdh är rankad 20:e. Den som i mitten av maj är bäst rankad får den första singelplatsen i OS. Den andra platsen tas ut av förbundskaptenen. Sverige har också ett lag på plats i Paris.

– Jag har försökt koppla bort det även om OS är en superstor turnering, många tänker för mycket på den turneringen. Jag vill lika gärna vilja vinna SM som OS inför familjn och vänner och med brorsan som coach, säger Möregårdh.

J-O Waldner tog nio titlar utspritt på 27 år. Allra värst är Tage Flisberg med 13 SM-guld i singel på 1930- till 1950-talet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.