Truls Möregårdh och Dimitrij Ovtcharov. Foto: Bildbyrån

Truls Möregårdh klar för tysk stjärnklubb

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland nästa.

Nu har Truls Möregårdh skrivit på för ett stjärnlag.

– De flesta kommer att bli rädda, säger 19-åringen till SVT Sport.

Det svenska bordtennisstjärnskottet Truls Möregårdh har varit eftertraktad i de europeiska toppligorna sedan han sensationellt som oseedad tog VM-silver i november. Valet landade på Neu-Ulm.

Nästa säsong kommer han, rankad femton i världen, att representera Bundesligaklubben i Champions League.

– Det kommer bli hur kul som helst, det känns otroligt inspirerande. Klubben tycker jag passar in och jag känner att jag kommer kunna bidra och jag vill hjälpa laget. Vi kommer att gå för guld, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

Hur resonerade du kring dina erbjudanden när du gjorde valet?

– Jag kände att när det här kom var det ganska enkelt, det går knappt att hitta ett bättre lag.

”Blir rädda”

Möregårdhs nya klubb, som ligger sjua i Bundesliga, gör en ambitiös satsning för att bli bäst i Europa. Förutom Möregårdh värvar klubben världsfemman Tomakazu Harimoto, världssexan Lin Yun-Ju och världssjuan och tvåfaldige Europamästaren Dimitrij Ovtcharov.

– Det är verkligen ett fantastiskt lag, bossen i klubben ville skriva historia och jag tror de flesta lagen i Champions league kommer att bli rädda.

Den senaste Champions League-säsongen spelade Möregårdh för polska Dekorglass Dzialdow, som åkte ut i kvartsfinal mot regerande mästarlaget Borussia Düsseldorf. Hemma i Sverige tillhör han Eslöv som ställs mot Halmstad i SM-final som inleds på tisdag den 19 april.

– Jag har inte skrivit på någonting för ligaspel nästa säsong än, jag har tänkt på Champions League i första hand. Men det här öppnar ju för att kunna spela i Sverige också, vi får se hur det blir.

KLIPP: Truls Möregårdh om VM-succén (12 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.