Regerande världsmästaren nära sluta

Uppdaterad
Publicerad

När VM i bowling drar igång den 6 november ska den svenska bowlaren Jenny Wegner från Perstorp bland annat försvara sitt VM-guld i tvåmanna från 2019. Men det var nära att världsmästaren helt lade av med sin idrott under pandemin. Ett drygt års nedstängning av landets bowlinghallar knäckte nästan Wegners fortsatta elitsatsning.

– I vissa perioder bowlade jag inte alls, jag var riktigt trött på det. Jag såg inget slut på pandemin och hade svårt att fokusera, berättar Jenny Wegner när SVT Sport träffar henne i Hässleholms bowlinghall där hon tränar varje dag.

Någonstans lyckades Jenny Wegner ändå hitta gnistan och motivationen och nu är hennes

sikte helt inställt på VM i Dubai som inleds den 6 november. Där har Wegner bland annat ett VM-guld i tvåmanna att försvara.

Då, 2019 i Las Vegas USA, i par med Josefin Hermansson. Men den här gången blir det sannolikt lillasyster, Cajsa Wegner också landslagsbowlare, som blir Jennys bowlingpartner i tvåmannaturneringen i VM.

Fyra svenska damer åker till bowling-VM för att försvara fyra medaljer från Las Vegas 2019. Och för egen del har Jenny Wegner goda förhoppningar om fler medaljer.

– Jag ligger väldigt bra till och har tränat väldigt hårt, konstaterar Wegner. Hon bedömer samtidigt att hon har god koll på hur hennes motståndare ligger till, trots nästan två års internationellt tävlingsuppehåll.

– Senast tog vi VM-silver i lageventet i Las Vegas, så det finns saker att förbättra, resonerar Jenny Wegner.

Herr och Dam VM spelas 6-14 november i Dubai, Förenade Arabemiraten

Följande lag representerar Sverige:

Damer:

Jenny Wegner, 27 år, BK Femtionian

Cajsa Wegner, 24 år, BK Femtionian

Sandra Andersson, 30 år, Spader Dam

Joline Persson Planefors, 31 år, Team X-Calibur BK

Herrar:

Pontus Andersson, 25 år, Team Clan

James Blomgren, 34 år, Team Alingsås

Markus Jansson, 28 år, BK Jösse

Martin Larsen, 42 år, Team Pergamon

Jesper Svensson, 26 år, Team Pergamon

William Svensson, 20 år, BK Kaskad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.