18-årige Anthony Neuer, känd som ”The Ginger Assassin” slog till med ett sällsynt slag i bowlingens US Open. Foto: AP

Se 18-åringens makalösa bowlingslag – förste på 30 år att lyckas

Uppdaterad
Publicerad

Han är känd som ”The Ginger Assassin”.

I bowlingens US Open slog 18-årige Anthony Neuer till med ett makalöst, och sällsynt, slag som fick tv-kommentatorerna att gå i spinn.

Det var i US Open-semifinalen mot Jakob Butturff i Reno i söndags som tonåringen bjöd på ett av bowlingens allra svåraste slag. En ”7-10-spärr”.

Det vill säga att det efter Neuers första slag endast återstod två käglor, den längst till höger och den längst till vänster.

Då måste man träffa den ena käglan med så hård kraft att den studsar över till motsatt sida och slår ner den andra.

Förste att lyckas sedan 1991

Neuer lyckades reda ut det utsatta läget och enligt Yahoo Sports blev han den förste spelaren på 30 år i PBA:s (Professional Bowlers Association) tv-sändningar att lyckas med bedriften.

Vidare skriver de att ett sådant slag bara har filmats fyra gånger totalt i PBA:s historia, som sträcker sig tillbaka till 1950-talet.

Neuer stod visserligen för matchens stora delikatess, men lyckades trots det inte nå hela vägen till final. Jakob Butturff vann matchen med 257-203.

Anthonys pappa, Andy Neuer, vann den prestigefyllda PBA Tour-titeln 1994.

SE OCKSÅ: Här avgör han matchen, inser sitt misstag – och får rött kort

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.