Jesper Svensson tog två nya medaljer i EM. Foto: Svenska bowlingförbundet

Svenskt guld och brons i bowling-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tagit två nya medaljer i bowling-EM.

Jesper Svensson vann guld i All Event och för 5-manna laget blev det brons.

– Det känns fantastiskt skönt och ärofyllt att vinna All Event, säger Jesper Svensson i ett pressmeddelande.

Jesper Svensson tog Sveriges tredje guld vid EM i Helsingfors, Finland, när han vann All Event på poängen 5 567. I All Event räknar man in alla 24 kvalserier över de olika distanserna innan en vinnare koras.

– Det känns fantastiskt skönt och ärofyllt att vinna All Event. Det tyder på att jag mestadels hållit en hög nivå under mästerskapet, säger Jesper Svensson.

Svensson var också med i det svenska laget som tog brons i 5-manna. Efter att ha vunnit kvalet föll man i semifinalen mot Nederländerna och fick nöja sig med bronset.

– Det känns surt att vi inte ger Nederländerna en värdig match. Vi gör det väldigt bra i kvalet men kommer inte upp i nivå i semifinalen, säger Svensson som i och med dagens två medaljer tagit totalt fyra under EM.

Förutom Svensson ingick Pontus Andersson, James Blomgren, Markus Jansson, Martin Larsen och William Svensson i laget i 5-manna.

Sverige har nu tagit sex medaljer i mästerskapet i Helsingfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.