Det svenska silverlaget med sina medaljer. Foto: Swebowl

Svenskt VM-silver i bowling

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog silver när 5-mannafinalen i bowling avgjordes i Las Vegas i natt.

I finalen mötte de Colombia, som vann den första serien med endast en poäng, 205-204. När Sverige spelade på vänstersidan gick det betydligt bättre och de kvitterade genom att vinna andra serien med 235-220.

En helt avgörande serie väntade därmed, och där drog Colombia det längsta stråt med 222-202 sedan stjärnan Maria Rodriguez avgjort.

– Det var ett snöpligt sätt att förlora på. Trist, för jag tycker att vi gör en helt okej insats. Alla har presterat bra och vi förlorar för att Colombia gör det aningen bättre. Nu är vi inte nöjda, men det blir bättre om en timme eller två, säger förbundskapten Robert Andersson på förbundets hemsida.

Rodriguez med fem medaljer

Det svenska laget bestod av Sandra Andersson, Josefin Hermansson, Cajsa Wegner, Anna Anersson, Jenny Wegner and Joline Persson Planefors.

Maria Rodriguez blev mästerskapets drottning efter guld i All event och 5-manna, silver i 3-manna och master och brons i 2-manna och femma i singel.

Totalt blev det fyra svenska medaljer på VM – det bästa världsmästerskapet sedan 1987. Förutom silvret i femmanna tog Joline Persson Planerfors silver i all-event, Sandra Andersson tog brons i singel och Jenny Wegner och Josefin Hermansson blev världsmästare i dubbel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.