Elin Cederroos klappas om i ringen av tränaren Alexander Wennersten. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Tränaren Alexander Wennersten: ”Hon är fucking underbar”

Uppdaterad
Publicerad

Tränaren Alexander Wennersten har följt med under hela Elin Cederroos karriär.

Han var stolt över att se boxaren kliva upp i ringen i ett utsålt Madison Square Garden.

– Elin är fucking underbar. Jag är stolt över att få träna en människa som henne, säger han till SVT Sport.

Elin Cederroos är en 37-årig tvåbarnsmamma och före detta damallsvensk fotbollsspelare.

Hon är också en boxare i världsklass som precis gått en blodig och underhållande fajt i en av världens mest klassiska arenor, ett utsålt Madison Square Garden i New York med 19 187 åskådare.

Efter förlusten i nattens titelmatch mot Franchón Crews-Dezurn hyllas hon av tränaren Alexander Wennersten, som bevittnat hela resan från nära håll.

– Madison Square Garden är alla boxares dröm. Och vi tog oss hit. Elin är grym och helt otrolig. Hon är fucking underbar, fan vad hon fajtas. Nu räckte det inte i dag, men så är det. Jag är skitstolt över att vi är här och grymt stolt över att få träna en människa som henne. Hon är så häftig, säger han till SVT Sport efter matchen.

”Elin tål allting”

– Det suger att förlora. Vi var nummer två från början. Hon fick inte upp garden och tog emot några krokar. Elin tål allting, men alla som tittade såg att det var en tuff fajt. Jag tror att hon kommer att vilja fortsätta vinna. Vi räckte inte till i dag, men kanske nästa gång.

Är det en returmatch mot Crews-Dezurn ni vill ha?

– Det får vi se. Vi är alltid öppna för fajter och Elin är så grym, hon kan möta vem som helst i världen. Men nu ska hon få vila upp sig lite grand.

SE MER: Tomhet i Cederroos omklädningsrum efter förlusten: ”Jättebesviken”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Cederroos i omklädningsrummet efter förlusten tillsammans med tränaren Alexander Wennersten. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.