Badou Jack firar titelvinsten för en månad sedan. Foto: TT.

Badou Jack avsäger sig VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

En månad efter segern mot Nathan Cleverly avsäger sig Badou Jack sitt mästarbälte och VM-titel i lätt tungvikt hos WBA.

”Vi har något mycket större att se fram emot till nästa kommande match”, skriver Jacks agent Andreas Arash Naderi i ett sms till TT.

Badou Jack avsäger sig världsmästartiteln i lätt tungvikt. Den 33-årige stockholmaren har skickat ett brev till boxningsorganisationen WBA där han har uttryckt sin vilja.

”Det var en del av överenskommelsen för att vi ens skulle få matchen mot Nathan Cleverly, att vi skulle ge upp WBA-titeln i lätt tungvikt efter match. Vi har något mycket större att se fram emot till nästkommande match”, skriver Jacks agent Andreas Arash Naderi i ett sms till TT.

Andra bältet Jack säger upp

Jack uppges vara intresserad av att möta WBC-mästaren Adonis Stevenson, en match som då troligen ska gå i dennes hemland Kanada eftersom Jack inte har något mästarbälte att visa upp.  

Jack var tidigare WBC-mästare i supermellanvikt men avsade sig titeln i januari då han ville slippa banta för att nå matchvikten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.