Foto: SVT

Cederroos titelmatch inställd: ”En besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska proffsboxaren Elin Cederroos skulle gå en titelmatch om fyra bälten den 14 september. Men några timmar innan avresa till USA kom beskedet att matchen ställts in.

– Det är en besvikelse och en liten sorg i hjärtat att inte få åka, när man lägger ner så mycket tid, säger hon till SVT Sport.

På tisdag var det tänkt att Elin Cederroos skulle gå den redan uppskjutna matchen på en boxningsgala i USA mot Franchón Crews-Dezurn i supermellanviktsklassen med fyra världsmästartitlar i potten. Men nu har galan ställts in, dels på grund av covidfall och problem med att få ihop alla detaljer.

– Jag är jättebesviken, jag har under veckan förstått att risken finns men vi har gjort allt för att förbereda oss, bott på hotell och vänt dygnet, hämtat pass men under natten kom besked att det inte går att genomföra.

”Klart att det är surt”

Något nytt datum för matchen är ännu inte klart. Men Elin Cederroos hoppas att det kommer positiva besked de närmaste dagarna. Efter beskedet är hon besviken, men ser ändå positivt på framtiden.

– Det är klart att det är surt, hela situationen och för min motståndare också. Jag vill bara komma igång och få den här matchen och visa att vi är värda att satsa på. Jag tror det blir en riktigt bra match.

– Det är en besvikelse och en liten sorg i hjärtat att inte få åka, när man lägger ner så mycket tid, säger Cederroos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.