Foto: Bildbyrån

Erik Skoglund har väckts ur sin koma

Uppdaterad
Publicerad

Erik Skoglund har väckts ur den medicinska koma han försattes i efter att ha drabbats av en hjärnblödning för en och en halv vecka sedan.

Han ska ha väckts ur koman i går kväll efter att det kunde konstateras att svullnaderna i hjärnan gått ner.

– Han har visat flera positiva tecken. Han andas på egen hand med hjälp av en ventilator efter att respiratorn kopplats bort och svarar på instruktioner. Även om han fortfarande befinner sig på intensivvården har han de mest kritiska och livshotande stadierna bakom sig, skriver team Sauerlands PR-ansvarige Edward Roff i ett pressmeddelande.

Skoglund, uppvuxen och bosatt i Nyköping fördes till Karolinska efter att ha blivit illamående under en träning den 9 december. Där upptäcktes en hjärnblödning som han opererades för innan han försattes i medicinsk koma.

Han kommer under de närmsta dagarna gå igenom ett antal undersökningar kan ge indikationer på hur hjärnskadan kan komma att påverka honom i framtiden. Läkarna är enligt teamet så här långt positiva till 26-åringens läkeprocess.

”Tack snälla allesammans”

Nyligen publicerade Eriks flickvän, Angelica Sjöstedt, en bild på Instagram där hon tackar för allt stöd hon och Erik har fått.

Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.