Badou Jack inför titelmatchen: ”Kommer att bli ett krig”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen svensk tid stod de öga mot öga en sista gång vid invägningen i Atlanta.

Söndag morgon har boxaren Badou Jack, 36, chansen att bli världsmästare i lätt tungvikt om han besegrar kanadensaren Jean Pascal.

– Vi är två krigare, men en är lite bättre på att boxas och det är jag, säger han till SVT Sport.

Legendaren Evander Holyfield, som länge bott i Atlanta, höll upp WBA-bältet som står på spel samtidigt som boxarna möttes öga mot öga framför fans och media.

Den hittills så artiga och trevliga uppladdningen förbyttes till en mer intensiv stämning.

Söndag morgon, svensk tid, gör Badou Jack och mästaren Jean Pascal upp i State Farm Arena som rymmer 21 000 åskådare.

– Jag ska ta hem bältet igen. Det känns skönt att vara tillbaka i ringen, säger Jack till SVT Sport.

”Det är en stormatch”

I januari förlorade svensken sin första match på fem år och förlorade samtidigt WBA-bältet i lätt tungvikt (79,3 kilo). Samma bälte som han nu får chansen att vinna tillbaka.

– Man måste ranka alla matcher som den största och det här är en stormatch. Kanske inte den på pappret största jag har gått, men jag har förberett mig som att det är den största, säger han.

Under fredagen vägde Jack in på 79,1 kilo jämfört med 79,2 för Pascal. Kanadensaren möttes av spridda burop medan publiken verkade ta Jacks parti.

”The Ripper” hade ett stort leende på läpparna och såg avslappnad ut samtidigt som Pascal verkade mer sammanbiten.

– Kroppen känns bra och mitt träningsläger har varit perfekt. Jag har inte varit sjuk eller skadad utan känner mig i toppform.

Du har tagit ett långt uppehåll sen din senaste match. Hur kommer det att påverka dig i ringen?

– Inte speciellt mycket. Bara till det positiva i så fall. Jag har vilat upp min kropp och känner mig mentalt stark och hungrig.

Har mött de allra bästa

Den 37-årige Jean Pascal är en veteran som blev världsmästare första gången 2009. Han har funnits med i världstoppen i över ett decennium och mött de största namnen, till exempel Bernard Hopkins (två gånger), Carl Froch och Sergej Kovalev.

– Han är ganska krånglig och besvärlig att möta. Jag vet hur han kör för vi har sparrat för fem år sedan, men sparring och match är två olika grejer. Han har mycket erfarenhet och är en krigare precis som mig.

Vad kan fansen förvänta sig för matchbild?

– Det kommer att bli ett krig. Vi är två krigare, men en är lite bättre på att boxas och det är jag. Så jag vinner matchen. Efteråt kan vi vara polare igen.

Badou Jack är den förste svensken som har blivit världsmästare i två olika viktklasser. Han har bara förlorat två av sina totalt 27 proffsmatcher och har gjort sig känd för att sällan ta några lätta matcher.

Hans senaste sju fajter har alla handlat om ett världsmästarbälte. Av dom har han bara förlorat en match, i januari mot Marcus Browne när han boxades halva matchen med ett enormt sår i pannan som blödde ymnigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.