Klart: Tungviktsmästaren Joshua möter Ruiz om en månad

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Andy Ruiz Jr, 29, hoppar in och möter tungviktsmästaren Anthony Joshua, 29, i titelmatchen i New York den 1 juni.

Det meddelar brittens promotor i dag efter att man letat en ersättare till dopade Jarrell Miller.

– Joshua boxas som en robot, säger utmanaren enligt BBC.

För cirka tre veckor sedan meddelades att obesegrade amerikanen Jarrell Miller nekades boxningslicens efter att ha testat positivt för en förbjuden substans i ett dopningstest den 20 mars.

Storstjärnan Anthony Joshua stod plötsligt utan motståndare, men tränade vidare mot galan den 1 juni i klassiska arenan Madison Square Garden i New York.

Nu är det alltså officiellt att han möter Andy Ruiz Jr som har vunnit 32 av sina 33 matcher, varav 21 på knockout. Han gick match så sent som den 20 april när han besegrade tysken Alexander Dimitrenko.

– Folk har underskattat mig i hela mitt liv, men jag är varken rädd eller nervös inför det här. Det här är min chans att skriva historia, säger Ruiz enligt BBC.

”Han boxas som en robot”

Det blir amerikanens andra chans att bli världsmästare. I december 2016 förlorade han på poäng mot dåvarande WBO-mästaren Joseph Parker.

Ruiz tror sig ha vad som krävs för att bli den förste att besegra den 198 centimeter långe Joshua.

– Hans längd gör att han boxas som en robot. Jag tror inte att han har mött någon med min stil, snabbhet och rörlighet. Det kommer att bli en helt annorlunda match. Jag kommer att pressa honom, säger den tio centimeter kortare Ruiz.

OS-guldmedaljören Anthony Joshua är obesegrad i sin karriär med 22 segrar varav 21 på knockout. Han har världsmästarbältena i WBA, WBO, IBF och IBO. Det blir Joshuas debut i USA och hans första match sedan september förra året när han knockade Alexander Povetkin inför 80 000 åskådare på Wembley.

Han ser fram emot att snart vara tillbaka i ringen.

– Ruiz kommer att bli en annorlunda utmaning, men en som jag välkomnar. Vi har jobbat hårt och vem som än står framför mig i Madison Square Garden kommer att bli besegrad med stil, säger Joshua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.