Otto Wallin blir tredje svensk att gå en fajt om Europatiteln. Foto: Bildbyrån

Klart: Svenske boxaren går titelmatch i tungvikt

Uppdaterad
Publicerad

För 32 år sedan vann Anders Eklund Europatiteln i tungvikt.

Nu har Otto Wallin från Sundsvall chansen att upprepa bedriften.

– Det känns fantastiskt att få boxas om Europatiteln och göra avtryck i historieböckerna, säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Otto Wallin kommer att möta tyske mästaren Agit Kabayel som sätter sitt bälte på spel i matchen som äger rum i februari.

– Det känns fantastiskt att få boxas om Europatiteln och göra avtryck i historieböckerna, och det är en titel jag drömt om sedan jag var en liten grabb, säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Otto Wallin

Anders ”Lillen” Eklund var den senaste svensken att vinna Europatiteln i tungvikt – hela 32 år har gått sedan dess. Bortsett från Eklund är Ingemar Johansson den enda svensken i modern tid som vunnit titeln.

Därmed kan Wallin bli den tredje svensken att lyckas med bedriften. Den 27-årige svensken är rankad fyra i världen och är obesegrad efter 19 matcher. Tyske Kabayel, som erövrade mästarbältet i fjol, har vunnit alla sina 18 fajter och kommer att ha hemmaplansfördel i februari.

– Jag har gått många matcher i Tyskland förut och varit med på stora galor, och det är kul att boxas där eftersom det finns så mycket tradition inom boxningen. Nu ska Europatiteln hem till Sverige igen efter 32 långa år, säger Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Otto Wallin

Mer i ämnet