Foto: BILDBYRÅN

Klitschko avslutar boxningskarriären

Uppdaterad
Publicerad

Wladimir Klitschko, 41, avslutar sin boxningskarriär.

Därmed blir returmatchen mot Anthony Joshua – planerad till den 11 november – inte av.

Klitschko knockades av Joshua i den elfte ronden när de båda tungviktarna möttes i april tidigare i år. Segern innebar att britten nu är världsmästare i WBA, IBF och IBO.

Returmatchen var planerad att äga rum i Las Vegas den 11 november – och så sent som i går sade Joshua att han var hoppfull om att den ukrainska legendaren skulle skriva på avtalet för fajten innan september.

Men Joshua kan sluta hoppas.

Den tyska tidningen Bild Zeitung rapporterade nämligen under torsdagsmorgonen att Klitschko beslutat att nobba returmatchen – för att i stället sluta med boxning.

Klitschko bekräftade själv nyheten kort därefter genom ett uttalande på sin hemsida.

– 27 år sedan inledde jag min resa, och det var det bästa val av yrke jag hade kunnat göra. Tack vare det valet har jag rest över hela världen, lärt mig nya språk, startat företag och hjälpt folk i behov. Men det kommer ett skede i livet där man måste, eller helt enkelt vill, vända blad i livet och anta nya utmaningar, säger han i ett uttalande.

Klitschko dominerade tungviktsdivisionen i tio års tid och hade 22 raka segrar innan han föll mot Tyson Fury 2015. I och med dagens besked avslutades karriären med två raka förluster.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.