Mikaela Laurén. Foto: Bildbyrån

Laurén satsar inte på OS

Uppdaterad
Publicerad

I sommar kommer proffsboxare att tillåtas i OS.

Men Sveriges största namn – Mikaela Laurén – tänker inte satsa mot det.

”Det är två helt olika sporter”, säger hon.

Världsmästarinnan Mikaela Laurén, som har 26 vinster på 29 proffsmatcher, får beskedet om AIBA:s OS-beslut från SVT Sport. Men hon tänker inte göra någon satsning mot sommarens spel i Rio.    

– Nej, det kommer inte att passa mig. Jag håller på med proffsboxning och är världsmästare i det. Och det är två helt skilda sporter. Jag tävlar i tio ronder och där är det tre ronder och handlar mer om att plocka poäng medan vi proffs satsar mer på att knocka, säger hon, och fortsätter:

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det vore dumt för mig, varför ska jag gå tillbaka till amatörboxning? Jag har gått 30 proffsmatcher och är världsmästare. Det lockar faktiskt inte. Jag tänkte lite på det när det var på väg att komma, men kände ingen anledning att gå tillbaka till amatörboxning och boxas gratis.

– Det vore ju en risk med förluster och så vidare.   

”Ett OS-guld drömmen”

Däremot utesluter hon inte en satsning mot OS 2020.

– För mig är ett OS-guld drömmen. Vem vet, det kanske blir i nästga OS? 2020 kanske de har utökat viktklasserna. Nu har jag ju en VM-match inplaenrad och kan inte ändra mitt sätt för att träna och kvala in, säger hon, och fortsätter lite senare:

–  Det skulle förgylla min karriär att vara med på ett OS, det är ju det jag alltid drömt om. Jag försökte ju komma med på fyra OS som simmare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet