Otto Wallin ställs mot Tyson Fury i Las Vegas den 14:e september Foto: TT Nyhetsbyrån

Wallin inför stormatchen: ”Önskar att han kunde vara där”

Publicerad

I New York pågår förberedelserna inför karriärens största fajt för Otto Wallin. En viktig person i Ottos boxningskarriär har varit hans pappa Carl. Men han kommer inte vara på plats i Las Vegas 14 september och se fajten mot Tyson Fury. Efter en plötslig hjärtattack gick Carl bort i maj.
– Jag önskar att han skulle kunna vara där, säger boxaren till nyhetsbyrån AP.

En stormatch i Las Vegas var något som Otto Wallin och hans far Carl ofta pratade om. Pappan spelade en stor roll i Ottos karriär. Carl, som även han var boxare, tränade sin son från unga år och impräntade en fin teknik. Han såg också Otto klättra på rankningen snabbt efter att han började ta sporten seriöst från 16-årsåldern.

Men sonens match i Las Vegas mot Tyson Fury är något Carl aldrig kommer att få se då han gick bort i en hjärtattack i maj.

– Jag önskar att han skulle kunna vara där. Men det känns nästan som att han inte har lämnat på vissa sätt. Jag vet i princip vad skulle säga till mig och vad för typ av råd han skulle kunna ge mig, säger Otto Wallin till nyhetsbyrån AP.

Han fortsätter:

– Han kunde ringa mig och säga: ”Jag kollade precis på Tyson Fury och jag vet att du kan slå honom. Du måste lita på mig. Så länge du rör på fötterna kan du slå honom”.

Den 14:e september smäller det för Otto Wallin. Då ställs han mot den före detta världsmästaren Tyson Fury i Las Vegas. Och med minnet av sin far som bränsle hoppas Wallin på att han ska kunna lyckas med superskrällen och slå Fury.

– Det är äntligen dags att visa att jag hör hemma här, avslutar Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer