Brottarprofilen Pelle Svensson är död. Till höger syns han tillsammans med Frank Andersson 1976. Foto: Bildbyrån

Brottarprofilen Pelle Svensson har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Brottaren och advokaten Pelle Svensson, som är tvåfaldig världsmästare, har avlidit. Svensson blev 77 år gammal.

– Det är jättejobbigt, men det var fridfullt och han var så fin och det var så rofyllt, säger hustrun Pia till Sundsvalls Tidning.

Pelle Svensson vann två EM-guld, två VM-guld och tog ett OS-silver under sin karriär som brottare. Efter idrottskarriären sadlade Svensson om till jurist.

Under de sista åren drabbades Pelle Svensson av ”demensproblematik”, som han själv beskrev det enligt Sundsvalls Tidning, och han kämpade också mot cancer.

Nu efter en längre tids sjukdom har brottarprofilen somnat in. Han blev 77 år gammal.

”Hade OS-silvret och VM-gulden på bröstet”

– Han var en stor profil på många sätt genom livet och på alla möjliga plan. När han hade somnat in hade han SAIK-overallen på sig, OS-silvret och VM-gulden på bröstet. Jag tror att han gillade det, säger sonen Fredrik Svensson till Sundsvalls Tidning och fortsätter.

– Det är jobbigt när det händer och även om man har förberett sig mentalt så är det fruktansvärt när det händer. Den sista tiden var kämpig för honom och vi har varit där hela tiden. Han har haft sina nära och kära runt sig varje dag, säger sonen.

ARKIVKLIPP: Svensson var sparringpartner till Frank Andersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.